Biografie van Hennie H..


Hennie H: LEAD VOCALS

 

Henny van Heck (7-3-1963) begon op 15 jarige leeftijd als bassist in de punkrock band Billy & the testicles.  Een jaar later voegde zijn broer, Gerrie van Heck (slagwerk) zich  daar ook bij. 


De volgende jaren groeide deze band uit tot een kleine legende in de Bossche underground scene.

 

Ondertussen bleef Henny studeren en luisteren op en naar diverse muziek en speelstijlen, deze uitdiepen en zich het gevoel binnen de muziek steeds meer eigen te maken. Verder ging hij ook gitaar spelen en zingen.

 

Diverse bands en stijlen zijn daarna de revue gepasseerd, soul, funk, pop, rock, rock&roll,jazz,etc. Bandnamen van door de jaren heen: Billy&the testicles , Brainpain , las Cometa,s , Naugty Fingers en de Crazy Moon band met (Manus Cooymans en Huub Van Eindhoven) welke nog steeds optredens verzorgd bij ultieme gelegenheden. Grote inspiratiebronnen voor deze band zijn: Bob Dylan,JJ cale en Willy d,Ville en streven van de band is diepgang en groove.

 

Inmiddels was Henny door de jaren heen contrabas gaan spelen en had hij zich ontwikkeld tot troubadour( gitaar, zang, mondharmonica, en voet tamboerijn) met een hoog “roept u maar”gehalte. Honderden liedjes kunnen zo gespeeld worden.

Aangezien de contrabas ook goed op straat bruikbaar was belande Henny in het muziektheater circuit .  Ongeveer 10 jaar lang speelde hij contrabas, zang en Talking in muziektheaterband” straat” , waarmee ong. 150 optredens per jaar weden gedaan in Belgie, Duitsland, Frankrijk en natuurlijk Nederland. Theaters, festivals, braderieën, bedrijfsfeesten, en vele andere gelegenheden.

Zij Wonnen rond 1980 de gouden kei (1e prijs) op het nationaal straattheater festival te Leiden.

 

Nnet na de “Straat” periode, speelde Henny nog 4 jaren met trio “Goedsnik”in diverse theaterzalen, festivals, openingen, bedrijfsfeesten, open dagen, .

Hier speelde Henny contrabas, gitaar, zang en mondharmonica.

Verder werd er na en tussen dit alles door ook nog flink aan de weg getimmerd als troubadour, waarbij enorm veel ervaring werd opgedaan door ongeveer 3x per week op allerlei  locaties te spelen.  Etentjes, restaurantjes, party boten, party centra en zo meer.

Dit was in de periode 1993-2012.

De periode 2009-20012 speelde Henny 3 dagen in de week in het Efteling orkest.

Verder is Henny al 22 jaar werkzaam als activiteitenbegeleider/muziek , binnen diverse psychiatrische instellingen. Mensen stimuleren en enthousiasmeren staat daarbij centraal

Meerstemmige zang, slagwerk, basgitaar, contrabas, gitaar (liefst 12 snarig), mondharmonica, Henny kan er wel wat mee.

Middels een toevallige ontmoeting op een verjaardagsfeest kwam Henny in September terecht bij de Herman Brood tributeband “Street” waar Henny voor het eerst in zijn muzikale carrière als leadzanger aan het werk ging.

Er was meteen een wederzijdse klik,een band die staat als een huis met de mooie zanglijnen van Herman goed ten gehore gebracht.

 

Ik zou zeggen: komt dat zien en vooral horen.

 

 

 

 

Keep The Legend Alive Herman Brood Today Tomorrow & 4ever !

Laatst bijgewerkt op: 10-11-2013 16:43

Meer foto's van Hennie vindt u op de diverse pagina's van deze site.